4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Brit die niet wist dat ze zwanger was, bevalt in Amsterdam

- Advertisement -


Een Britse vrouw, die niet wist dat ze zwanger was, beviel in het appartement van haar vriendje van een meisje na een zeven kilometer lange rit door Amsterdam. Charlotte Wheeler-Smith, 31, en OLVG-kinderarts Sophie Van der Schoor zeiden dat de enge situatie resulteerde in “een wonder”.

“Iedereen was erg geschokt maar ook erg ondersteunend”, zei Wheeler-Smith over haar naasten, inclusief haar familie thuis in het Verenigd Koninkrijk.

‘Het is echt een zeldzame situatie. Zoiets gebeurt ongeveer één keer per jaar, maar dit jaar was het nog niet gebeurd “, aldus Van der Schoor. Het ziekenhuis verwerkt jaarlijks ongeveer zesduizend geboorten.

De geboorte vond plaats op 21 juni, onthulde de nieuwe moeder op het Britse tv-programma Good Morning Britain, terwijl ze haar baby, Evelyn Rose, vasthield. Ze had eerder op de dag een arts geraadpleegd vanwege maagproblemen, maar kreeg te horen dat het waarschijnlijk alleen om het gas of het prikkelbare darmsyndroom ging.

Een uur later werd een ambulance gebeld naar het appartement van haar vriend, toen Charlotte en haar partner Dominic merkten dat een deel van de navelstreng was verzakt. Ze werkten snel om hun baby in het appartement af te leveren, zich bewust van de problemen die kunnen worden veroorzaakt door de eerste levering van een navelstreng. ‘Ik begreep wat ik moest doen en begon te persen. En toen was ze er,’ zei Wheeler-Smith.

Het pasgeboren meisje had moeite met ademhalen en Dominic begon met reanimatieprocedures terwijl ze wachtte tot de ambulance arriveerde. Paramedici brachten ze over naar de OLVG, waar artsen doorgingen met het herstel van de baby. Evelyn werd vervolgens overgebracht naar een neonatale intensive care-afdeling, waar ze drie dagen werd behandeld om de impact als gevolg van zuurstofgebrek te minimaliseren.

Kort daarna waren Wheeler-Smith en Evelyn Rose het bos uit en mochten ze naar huis. Wheeler-Smith had veel lof voor Van der Schoor en het medische team dat de zorg voor haar gezin verzorgde.

‘Ik ben echt trots op Dominic en Charlotte dat ze zo kalm waren’, zei Van der Schoor. ‘Dit is echt een prachtig verhaal.’

‘Zonder dat alles [support] achter ons, samen met dit uitzonderlijke medische team hier, zouden we hier vandaag niet zijn, ‘bevestigde Wheeler-Smith.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws