Britse superhubs om Tesla-auto’s in 20 minuten op te laden


AMSTERDAM, Nederland: Er zullen in het Verenigd Koninkrijk tien superhubs voor het opladen van elektrische voertuigen worden gebouwd die Tesla-voertuigen in 20 minuten met een vermogen van 500 mijl kunnen opladen.

Tesla gaat samenwerken met het Nederlandse laadinfrastructuurbedrijf Fastned om de eerste hub voor elektrische voertuigen te bouwen in Oxford, Engeland.

Een enkele superhub zal 38 laadstations hebben, waaronder 26 Fastned-Tesla ultrasnelle laadstations, samen met andere AC-laders.

De eerste superhub moet voor eind 2021 worden geopend.

Het aandeel Fastned steeg na de aankondiging met bijna acht procent.

“De samenwerking met Tesla zou (Fastned) inderdaad moeten helpen om zijn publieke profiel in het VK verder te vergroten en zou het mogelijk kunnen maken om dezelfde ontwikkelingsstrategie in andere gemeenten in Europa te herhalen”, aldus Jan Richard, een onderzoeksanalist bij Berenberg, zoals geciteerd door Reuters. .

Volgens Fastned worden de nieuwe faciliteiten de krachtigste oplaadpunten voor elektrische voertuigen in de Europese regio.

Naast het 24 uur per dag leveren van honderd procent hernieuwbare energie aan degenen die elektrische voertuigen besturen, wordt het het grootste openbare oplaadpunt voor elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk.

.

Spring naar toolbar