7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Burgemeesters zetten geen extra handhaving in als de terrassen weer opengaan

- Advertisement -


Burgemeesters in Nederland zetten geen extra handhaving in als terrassen op 1 juni weer open mogen, zei Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsraad maandag. “De bal ligt in eerste instantie bij de horecaondernemer en de klanten zelf. Die moeten ervoor zorgen dat ze afstand van elkaar kunnen houden”, zegt De Limburger.

De burgemeesters van de Veiligheidsraad, de raad voor de 25 veiligheidsregio’s in Nederland, denken niet dat grootschalige handhaving tijdens het Pinksterweekend nodig zal zijn. ‘We zullen alleen optreden tegen excessen. Als mensen niet op grote schaal willen luisteren of als er problemen zijn met de openbare orde, zullen we ingrijpen’, zei Bruls.

Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus woont ook de wekelijkse vergadering van de Veiligheidsraad bij. Ondanks de toenemende drukte is hij nog steeds tevreden over de manier waarop Nederlanders zich houden aan sociale afstandsmaatregelen, zei hij na afloop. ‘Als Nederlanders doen we het heel goed. Laten we het zo volhouden.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws