1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Cannabisfirma’s kunnen zich volgende maand aanmelden voor een erkende kwekersproef

- Advertisement -


Aspirant-cannabiskwekers kunnen zich tussen 1 en 28 juli aanmelden voor deelname aan het door de overheid gereguleerde experiment voor cannabisteelt. Er worden maximaal 10 kwekers geselecteerd om deel te nemen aan het experiment, ministers Martin van Rijn voor Medische Zorg en Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Beveiliging aangekondigd op dinsdag.

De overheid heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de voorwaarden en eisen die onder meer gelden voor telers, coffeeshopeigenaren, gemeenten en verpakkingen. Deze vereisten worden later deze maand gepubliceerd. Hoewel de overheid al enkele basisvereisten voor geïnteresseerde telers heeft gepubliceerd, zodat ze kunnen beginnen met het voorbereiden van hun aanvragen.

Om te solliciteren, moeten telers een inwoner van Nederland zijn met een bedrijf in Nederland. Ze hebben ook een verklaring van goed gedrag nodig. Meer informatie is te vinden hier. Er worden in totaal 10 telers geselecteerd. De regering verwacht dat dit ongeveer 6 maanden gaat duren. Zodra de telers zijn geselecteerd, zal de regering aankondigen wanneer gereguleerde cannabis in deelnemende coffeeshops gaat verkopen.

Ook werkt het kabinet aan afspraken over de financiële ondersteuning van de 10 deelnemende gemeenten. Er zal ook onafhankelijk onderzoek worden georganiseerd om de effecten op veiligheid, openbare orde en volksgezondheid tijdens het experiment te evalueren.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws