Chaos op Afrika Cup: scheidsrechter fluit tweemaal te vroeg af bij Tunesië-Mali

[ad_1]

Intussen bedankten de spelers van Mali de hogere machten en begonnen zij feest te vieren met het handjevol aanwezige fans op de tribune.

Terwijl de persconferentie na de wedstrijd al was begonnen, overlegden wedstrijdofficials nog over de vraag of de wedstrijd nog uitgespeeld diende te worden. De spelers van Mali verschenen na verloop van tijd alweer op het veld, maar uiteindelijk werd besloten niet opnieuw te beginnen. Mali wint dus, met 0-1.

Twee penalty’s en rode kaart

Tunesië-Mali was hoe dan ook een bewogen wedstrijd. Zo gaf de Zambiaanse scheidsrechter Mali in de 48ste minuut een penalty na een discutabele handsbal van de Tunesische verdediger Ellyes Skhiri. De Malinese topscorer in de kwalificatie Ibrahima Koné bleef rustig en zette Mali op 1-0. In de 77ste minuut gaf scheidsrechter Sikazwe – na wat hulp van de VAR – Tunesië een cadeautje terug. Ook een penalty na een onbedoelde handsbal. Spits Wahbi Khazri, aanvaller van het Franse AS Saint-Étienne, miste.

In de 87ste minuut trok scheidsrechter Sikazwe ook nog een rode kaart voor de Malinese aanvaller El Bilal Toure. Twee minuten later vond de Zambiaan het dus wel mooi geweest en floot hij af.