7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Circus aerialist loopt weer maanden na val Amsterdam

- Advertisement -


De Oezbeekse acrobaat Kristina Vorobeva, die in januari tijdens een circusvoorstelling in Amsterdam 10 meter viel, kan weer lopen, zei haar fysiotherapeut zondag tegen Hart van Nederland. ‘We verwachten dat ze eind april op krukken naar buiten zal lopen’, zei fysiotherapeut Mireille Pont.

‘Haar revalidatie was zeer intensief. Ze kon niets doen als ze binnenkwam. Ze kon alleen haar voeten bewegen’, zei Pont. De fysiotherapeut verwacht dat Vorobeva uiteindelijk zonder hulp kan lopen, maar volledig herstel kan nog twee jaar duren. Of ze weer zal kunnen optreden, Pont wilde niet speculeren. ‘Ze was een trapezekunstenaar van wereldklasse. Het lijkt me onmogelijk om dat niveau terug te halen, maar wie weet verrast ze ons.’

Vorobera (31) en haar man Rustem Ozmanov (32) traden samen op als Sky Angels. Hun optreden bestond uit acrobatische stunts die hoog in de lucht werden uitgevoerd, slingerend aan riemen die in handen of tanden werden vastgehouden, zonder veiligheidsnet. Tijdens de World Christmas Circus-voorstelling in Amsterdam begin januari brak Osmanov een tand terwijl hij zichzelf en zijn vrouw een beetje omhoog hield. De twee vielen 10 meter.

Vorobera is ernstig gewond. Ozmanov liep meer kleine verwondingen op. Tijdens haar herstel schreef Vorobera op Facebook dat ze grote zorg kreeg in de revalidatie en bedankte haar man voor al zijn steun. ‘Haar man was er altijd. Hij heeft haar niet verlaten’, zei Pont over Hart van Nederland.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws