7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Coalitiepartijen willen flexibiliteit in het verbod op coronavirusevenementen; drive-in films toestaan

- Advertisement -


Coalitiepartijen ChristenUnie en D66 willen tot 1 september meer flexibiliteit in het coronavirusgerelateerde evenementenverbod, zodat evenementen die kunnen voldoen aan sociale afstandsmaatregelen nog wel kunnen worden toegestaan. Ze willen dat burgemeesters de mogelijkheid hebben om een ​​uitzondering te maken voor zaken als drive-in-films, bijvoorbeeld ANP-rapporten.

Evenementen waarvoor een vergunning nodig is, zoals festivals en eredivisie-wedstrijden, zijn tot uiterlijk 1 september verboden. De regering wil voorkomen dat het coronavirus zich onder grote groepen mensen verspreidt. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei onlangs dat hij “grootschalige gebeurtenissen” kan verbieden tot nadat een vaccin is ontwikkeld.

Maar volgens ChristenUnie en D66 mogen evenementen waar mensen 1,5 meter van elkaar kunnen blijven niet onder dit algemene verbod vallen. ‘We vragen het kabinet om te kijken wat mogelijk is’, zei D66-parlementariër Rutger Schonis tegen de nieuwslijn. Creatieve ideeën zoals drive-in-films “moeten in deze crisis worden aangemoedigd in plaats van te worden verboden”, voegde ChristenUnie-parlementslid Eppo Bruins toe.

De parlementariërs willen dat de regering burgemeesters de mogelijkheid geeft om een ​​uitzondering te maken voor evenementen die mogelijk zijn met maatschappelijke afstand. Veiligheid staat voorop, zeiden Bruins en Schonis, maar de zwaar getroffen evenementen- en horecasector mag niet onnodig worden ingeperkt.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws