4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Complicaties na operatie dwingen de minister van Binnenlandse Zaken voorlopig af te treden

- Advertisement -


Kasja Ollongren treedt om gezondheidsredenen tijdelijk terug als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vice-premier. Complicaties ontstonden na een operatie aan haar sinussen. Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, neemt het tot ten minste de kerstvakantie over als minister.

De afdeling Huisvesting, waar ook Ollongren verantwoordelijk voor was, wordt overgenomen door Stientje van Veldhoven, de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Het beheer van de algemene inlichtingendienst AIVD wordt verzorgd door minister van Defensie Ank Bijleveld, die al verantwoordelijk is voor haar militaire tegenhanger MIVD. Wouter Koolmees, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, neemt de plaats in van Ollongren als vice-premier.

Knoops en Van Veldhoven worden vrijdagmiddag beëdigd als ministers van respectievelijk Binnenlandse Zaken en Volkshuisvesting door Koning Willem-Alexander in Paleis Huis ten Bosch.

Ollongren onderging in de herfst een operatie aan haar sinussen, waarna complicaties ontstonden. Ze is sinds begin oktober ziek thuis. Knops stond in die tijd al voor haar in de plaats.

Bronnen vertelden AD dat de minister van D66 nadelige gevolgen had van medicijnen die haar na haar operatie waren voorgeschreven.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws