Congres-amendement streeft naar miljarden voor NASA-maanlanding


ORLANDO, Florida: Een wijziging van een wetsvoorstel van het Congres zou NASA de miljarden dollars opleveren die nodig zijn om weer Amerikaanse astronauten op de maan te laten landen.

NASA zou een verhoging van 40 procent met $ 10 miljard nodig hebben om concurrerende bedrijven in staat te stellen de raketten te bouwen die nodig zijn om op de maan te landen en naar de aarde terug te keren, aldus NASA-beheerder Bill Nelson.

De regering van Biden vraagt ​​$ 24,8 miljard voor NASA in fiscaal 2022, wat een stijging van 6,6 procent zou zijn vanaf 2021, zei Nelson tijdens een persconferentie op vrijdag.

Het amendement van het Congres zou echter een aanzienlijke impuls geven aan de budgetten voor maanlanding van dit jaar.

Financiering van het amendement zou NASA in staat stellen een contract aan te bieden aan een tweede bedrijf – naast SpaceX – om een ​​ruimtevaartuig te bouwen dat mensen op de maan zou landen.

Financieringsproblemen zorgden ervoor dat een eerdere wedstrijd werd geannuleerd tussen SpaceX, het in Washington gevestigde Blue Origin, eigendom van Amazon-oprichter Jeff Bezos en het in Alabama gevestigde Dynetics.

NASA gunde op 16 april alleen een contract voor $ 2,9 miljard aan SpaceX. Het winnende bod van SpaceX was miljarden minder dan de andere twee bedrijven die hebben ingediend.

“Ze [some members of Congress] wil concurrentie, en ik ook, “zei Nelson donderdag in een telefonisch interview, zoals geciteerd door United Press International.” Ik vermoed dat we met dit menselijke landingssysteem meer geld van het congres zullen zien een stevige concurrentie. “

“Concurrentie is altijd goed, want aan het eind van de dag krijg je met concurrentie de beste prijs en de grootste efficiëntie”, zei Nelson.

“Dit is een zeer agressief naar voren gericht budget voor NASA”, zei Nelson vrijdag. “De regering-Biden bewijst dat de wetenschap terug is. De recordfinanciering en het wetenschappelijke gebied zullen NASA helpen de klimaatcrisis aan te pakken en robotmissies vooruit te helpen die de weg zullen banen voor astronauten om de maan en Mars te verkennen.”

.

Spring naar toolbar