6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Coronavirus chaos: Inreisverboden, annuleringen van vluchten, Nederlandse kwestie 14 adviezen

- Advertisement -


Tientallen landen en gebieden hebben noodmaatregelen genomen om een ​​uitbraak van het coronavirus in hun land op zaterdag in te dammen of te voorkomen. Terwijl de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM zei dat het zou werken om passagiers te repatriëren, raadt haar dochteronderneming Transavia mensen aan die op geannuleerde vluchten zijn gepland, hun tickets zo mogelijk snel om te boeken naar een beschikbare optie.

Als reactie hierop heeft de Nederlandse regering haar reisadvies bijgewerkt naar 14 verschillende landen. Een korte beschrijving van deze adviezen volgt op dit artikel.

Vakantiereisaanbieder Corendon zei dat het de vakanties van 28 duizend reizigers de komende vier weken annuleerde, met gratis omboeking op een later tijdstip. Touroperators Sunweb en Prijsvrij deden naar verluidt hetzelfde en TUI overwoog de stap.

KLM zal waar mogelijk gestrande passagiers gaan repatriëren, aldus de luchtvaartmaatschappij. “Als een land passagiers de toegang verbiedt, maar vluchten zijn toegestaan, zal KLM zoveel mogelijk opereren om passagiers in dat land naar huis terug te laten keren”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Aruba, Curaçao en Suriname, evenals de Nederlands Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, staan ​​geen passagiersvluchten toe vanuit Nederland, noch vanuit andere Europese landen. TUI zei dat het lege vliegtuigen zou vliegen naar Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname om de gestrande passagiers terug naar Nederland te halen.

Bijna een dozijn luchtvaartmaatschappijen hebben alle vluchten van en naar Schiphol geannuleerd vanaf zaterdag 13.00 uur. Ze omvatten Alitalia, American Airlines, Cathay Pacific, Czech Airlines, Delta, El Al, Iran Air, Level, SunExpress, Surinam Airways en Turkish Airlines.

Reisadviezen voor Nederland op zaterdag

De Nederlandse regering waarschuwde dat de landen Bolivia, Ecuador, Estland, Finland, Georgië, Hong Kong, Malta, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Portugal en Slowakije allemaal snelle beleidsbeslissingen zouden kunnen nemen die van invloed zouden kunnen zijn op het al dan niet binnenkomen van reizigers of niet. hun land verlaten. Dezelfde waarschuwende woorden werden uitgesproken door het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de onderstaande landen, naast meer concrete waarschuwingen:

Columbia heeft een inreisverbod voor alle passagiers die de komende 14 dagen vanuit Azië of Europa aankomen. Zijn eigen burgers en legale inwoners mogen alleen binnenkomen onder quarantainevoorschriften.

Cyprus zal vanaf zondag reisbeperkingen instellen.

Denemarken begon de toegang te beperken tot mensen die het land vanaf zaterdag binnenkomen en verlaten. Het had ook gevolgen voor mensen die met grondvervoer reisden.

Marokko accepteert geen vluchten meer in het luchtruim op zondag om 8 uur ’s ochtends en op zondag mogen geen vluchten meer vertrekken uit Marokko na 12 uur. De overtochten naar Ceuta zouden zondag om 20.00 uur stoppen, zei het ministerie, maar rapporten van AFP en Reuters suggereerden dat alleen Spaanse burgers de veerboot mochten gebruiken om terug te keren naar Spanje.

Polen zal vanaf 12:01 uur op zondag beginnen met het beperken van de toegang tot de grens.

Rusland “Staat het ministerie alleen toe om via de internationale luchthaven Sheremetyevo in Moskou naar de hoofdsteden van de Europese Unie te reizen.”

Taiwan zal iedereen die uit Nederland en alle andere landen van het Schengengebied, Ierland en het Verenigd Koninkrijk arriveert, vanaf 17 maart in quarantaine plaatsen. De quarantaine duurt 14 dagen.

Oekraïne zal ingang en uitgang over de grenzen beperken vanaf zondag.

Vietnam zal de toegang verbieden aan iedereen die de afgelopen 14 dagen in een Schengengebied land is geweest. Het verbod begint zondagmiddag om 12.00 uur, aldus het ministerie, eraan toevoegend dat reizigers uit Nederland mogelijk met 14 dagen in quarantaine kunnen komen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws