17.8 C
Utrecht
dinsdag, oktober 19, 2021

Coronavirus-gemiddelde blijft stijgen richting 3.000 dagelijkse infecties

- Advertisement -


Het aantal gemiddelde dagelijkse besmettingen met het coronavirus in Nederland is voor de 12e dag op rij gestegen. Het voortschrijdend gemiddelde, gebaseerd op ruwe gegevens van het RIVM, kwam donderdag uit op 2.885. Het is in een week tijd met 52 procent gestegen.

Een combinatie van ruwe en gecorrigeerde gegevens bracht het cijfer nog hoger op 2.934. Op de laatste dag van september stond het gemiddelde op 1.661, het laagste punt sinds het begin van de vierde besmettingsgolf.

Het RIVM zei donderdag dat 3.662 mensen positief testten op het SARS-CoV-2-coronavirus. De drie steden met de meeste nieuwe besmettingen waren Rotterdam (170), Den Haag (108) en Utrecht (78). Ook in kleinere steden, zoals Apeldoorn (75) en Ede (54), is er een duidelijke toename van besmettingen. Staphorst, dat de op een na laagste Covid-19-vaccinatiegraad van het land heeft, had ook 53 nieuwe besmettingen.

Ziekenhuizen in Nederland behandelden 534 patiënten met Covid-19, een stijging van twee procent sinds woensdagmiddag. Het ziekenhuistotaal is in een week tijd met 14 procent gestegen tot het hoogste niveau sinds 21 september.

Het totaal omvatte 140 mensen op intensive care-afdelingen, de meeste in twee weken. Het steeg met drie patiënten op een dag. De overige 394 patiënten bevonden zich op de reguliere zorgafdelingen, een stijging van zeven na rekening te houden met nieuwe opnames, ontslagen en sterfgevallen.

Het ziekenhuissysteem nam tussen woensdag en donderdagmiddag 69 nieuwe Covid-19-patiënten op, van wie 16 op de intensive care. Gemiddeld registreerden ziekenhuizen de afgelopen zeven dagen elk 60 patiënten, waaronder tien IC-patiënten.

Volgens het LCPS zijn de afgelopen zeven dagen 423 mensen met de ziekte coronavirus opgenomen in ziekenhuizen. Dat was 24 procent meer dan het vorige weeklange totaal van 342.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws