4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Coronavirus-infecties stijgen; Ziekenhuisgevallen stijgen maar blijven stabiel

- Advertisement -


In de Nederlandse ziekenhuizen werden donderdag 106 mensen behandeld voor luchtwegaandoeningen Covid-19, een stijging van vier vergeleken met de dag ervoor. Het totaal omvatte 15 patiënten op de intensive care-afdelingen, een afname van twee.

Buiten de ICU behandelden ziekenhuisafdelingen 91 mensen voor de coronavirusziekte, een stijging van zes. De ziekenhuisopnames waren nog steeds stabiel, net als enkele weken, zegt Ernst Kuipers, hoofd van het netwerk van acute zorgverleners in Nederland.

Die situatie kan echter de komende 14 dagen mogelijk veranderen. “De gemelde toename van het aantal nieuwe infecties maakt het aannemelijk dat het aantal opnames de komende twee weken zal toenemen. Als we erin slagen de huidige trend in het aantal nieuwe infecties te beteugelen, zal die toename van het aantal ziekenhuisopnames blijven beperkt ‘, aldus Kuipers.

Als gegevens die op donderdag zijn vrijgegeven een indicatie zijn, zou Nederland deze week tot 15 procent meer infecties kunnen zien. Uit cijfers van vorige week bleek dat 987 mensen in Nederland positief testten op SARS-CoV-2, het coronavirus dat verantwoordelijk is voor Covid-19. Dat was bijna hetzelfde bedrag als tijdens de eerste twee weken van juli samen.

Donderdag bleek uit vroege gegevens van het RIVM dat ten minste 163 meer mensen positief testten op het virus in resultaten die in de afgelopen 24 werden verkregen, aldus omroep NOS. Dat totaal zou verder kunnen stijgen, blijkt uit cijfers van het Coronavirus Dashboard van de overheid. Gemiddeld testten het RIVM vorige week 141 mensen elke dag positief.

Die van 20 tot 40 jaar vertegenwoordigden donderdag het hoogste aantal positieve gevallen, ongeveer de helft van het volledige totaal, volgens de Dashboardl. Zo’n 92 positieve testen waren van mensen die in Zuid-Holland waren getest en 32 waren van Noord-Holland, meldde de NOS.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws