6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Coronavirus: Ministerie houdt noodbijeenkomst over sluiting Nederlandse scholen

- Advertisement -


Meerdere gezondheidsorganisaties spreken zondag met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over een oproep van zorgdeskundigen om alle scholen in Nederland te sluiten. De bijeenkomst op zondagmiddag werd georganiseerd nadat de vooraanstaande groep van medisch specialisten, FMS, zei dat het sluiten van deuren in de klas de veiligste beslissing was na de coronaviruspandemie.

FMS hield zaterdagochtend een online seminar met duizend artsen over acute zorg voor hun patiënten met Covid-19-symptomen. “Als gevolg van dit webinar vragen we politici of er inderdaad voldoende onderbouwing is voor de beslissing om de scholen open te houden? Veel artsen vragen ons te pleiten voor sluiting van de scholen”, aldus Peter Paul van Benthem, hoofd van FMS en een oren, neus, keelspecialist.

‘Moeten we niet aan de veilige kant staan ​​en onmiddellijk alle scholen sluiten? Wij denken van wel.’

‘Veilig zijn betekent ook dat het openbare leven tot stilstand komt’, antwoordde het ministerie. ‘En als de kinderen thuis zouden blijven, zou dat een enorme impact hebben op veel vitale sectoren, waaronder de gezondheidszorg.’

Onderdeel van de bijeenkomst zijn de FMS, RIVM, de federatie van universitaire ziekenhuizen (NFU) en de Nederlandse ziekenhuisvereniging NVZ. Ze zullen allemaal hun kaarten op tafel leggen om de beste koers voorwaarts te bepalen.

Tot dusver was de aarzeling van de regering om de scholen te sluiten, omdat ze ervoor wilde zorgen dat mensen in essentiële rollen, zoals eerstehulpverleners, hun functie nog steeds konden vervullen in plaats van thuis te blijven. Om dit te rechtvaardigen, zei de regering dat kinderen niet tot een risicogroep behoren en dat ze naar school zouden moeten kunnen gaan om hun opleiding voort te zetten.

“Op basis van de WHO-onderzoeken lijken jongeren tot 20 jaar nauwelijks door het virus te worden getroffen en spelen zij slechts een zeer beperkte rol bij de verspreiding ervan”, zei het ministerie zaterdagavond.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws