8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Coronavirus tracking app-code onthuld; definitieve versie komt volgende maand

- Advertisement -


Een bètaversie van de door de overheid gesteunde coronavirus-tracking-app is woensdag voor het publiek vrijgegeven, en het eindproduct wordt ergens in juni verwacht, bevestigde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge woensdag.

Door de softwarecode te publiceren op ontwikkelaarsplatforms Github en Figma, benadrukken de ontwikkelaars van de app dat de app nog niet klaar is, maar vragen ze om feedback en suggesties over hun werk. Dit volgt bijna een maand na de aanstelling door de regering van een team van ervaren ontwikkelaars om de app te ontwerpen, waarbij het eindproduct naar verwachting de gezondheidsdienst GGD in staat zal stellen te volgen wie in contact is gekomen met mensen waarvan bekend is dat ze besmet zijn met het virus.

“Het team rondom de app zit vol werk. We hopen dat er snel een concept komt en dat we het in juni kunnen testen. Vanaf 1 juni kan iedereen getest worden. Met een app kunnen de bron- en contactonderzoeken beter in kaart worden gebracht.” ‘, zei De Jonge.

“De app is een versterking van het bron- en contactonderzoek. Vanaf maandag kan iedereen getest worden. In juni zal ik beslissen wanneer de app voor iedereen beschikbaar zal zijn”, voegde hij eraan toe.

De coronavirus tracking-app zal volgens RTL Nieuws gebruikmaken van nieuwe technologieën van Apple en Google op basis van Bluetooth. Op deze manier kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat de app op zowel iOS- als Android-apparaten werkt.

De ontwikkeling van de app heeft kritiek gekregen van sommige politici en van onder meer de Autoriteit Persoonsgegevens, die privacykwesties hebben aangehaald door te beweren dat de app niet te snel moet worden ontwikkeld. Desondanks blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit in Rotterdam in april dat meer dan de helft van de Nederlanders bereid is om een ​​coronavirus-tracking-app op hun telefoon te installeren, zolang aan de privacyvereisten wordt voldaan

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws