4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Coronavirus-trackingapp is eind mei klaar voor bètatests

- Advertisement -


De Nederlandse regering heeft een team van ervaren ontwikkelaars aangesteld om de coronavirus-tracking-app te maken en hoopt eind mei de eerste versie klaar te hebben voor bètatests, zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid tegen het parlement. De regering heeft ook een tijdschema vrijgegeven om de ontwikkeling van de nieuwe app toe te lichten.

Het ministerie van Volksgezondheid besloot na een eerdere poging om een ​​dergelijke app van de grond te krijgen, te besluiten een eigen tracking-app te ontwikkelen toen geen van de zeven potentiële apps voldeed aan alle privacy- en beveiligingseisen. De app is bedoeld om het GGD gezondheidsdiensten gemakkelijker te maken mogelijke coronavirusinfecties op te sporen. Als bij iemand het coronavirus wordt vastgesteld, moet de app een bericht sturen naar alle telefoons in de buurt van de patiënt, met de waarschuwing dat hun eigenaren mogelijk ook zijn geïnfecteerd.

De overheid gaat voor een transparante ontwikkeling van haar app. De GGD maakt duidelijk wat de app precies moet kunnen, om contactonderzoek te vereenvoudigen. En een team met verschillende externe experts zal de app ontwikkelen. Externe experts zijn onder meer Dirk-Willem van Gulik, bekend van de veelgebruikte Apache-software, aldus RTL Nieuws. En Jelle Prince, al jaren verantwoordelijk voor de Uber-apps.

In aanloop naar de bètatesten zal de overheid ook tussentijdse resultaten publiceren. “We doen dit openlijk om niet alleen te laten zien wat we doen en waar we staan, maar ook om actief gebruik te maken van de kennis en ervaring van iedereen die mee wil doen.” Privacy, rechten en gegevensbeveiliging krijgen hoge prioriteit, aldus de regering.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws