-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Coronavirus zou de hypotheekrentes iets verhogen

- Advertisement -


Voor het eerst in lange tijd zal de hypotheekrente in Nederland naar verwachting stijgen in plaats van dalen – door de economische onzekerheid die het coronavirus veroorzaakt, aldus ABN Amro.

Eerder voorspelde de bank dat de rente verder zou dalen, ook al was de hypotheekrente al historisch laag. Maar die voorspelling werd gedaan voordat Covid-19 zich verspreidde naar Europa en Nederland.

Het virus bracht het openbare leven bijna tot stilstand en dat heeft gevolgen voor de economie, aldus ABN Amro op De Hypotheker. Mensen kunnen niet aan het werk, waardoor de productie stagneert en de consumentenbestedingen afnemen. De winsten van bedrijven verdwijnen, wat leidt tot onzekerheid op de financiële markten.

En door de verwachte kredietverliezen hebben banken het moeilijker om geld aan te trekken voor leningen. Centrale banken zijn bereid om op grote schaal goedkoop geld aan banken te verstrekken en de obligatierendementen laag te houden door aankoopprogramma’s, maar het lenen van geld zal waarschijnlijk nog steeds duurder worden.

“Het is dus aannemelijk dat de hypotheekrente, zoals we eerder dachten, eerder licht stijgt dan daalt. Dit geldt voor zowel kortlopende als langlopende vastrentende leningen”, aldus ABN Amro.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws