-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Covid-19: Het totale aantal patiënten op de IC neemt af voor de 25e dag op rij

- Advertisement -


Er werden woensdag 628 patiënten behandeld voor Covid-19, de luchtwegaandoening veroorzaakt door coronavirus. Dat was een afname van 16 patiënten in vergelijking met dinsdag, en een algemene afname van 56 procent sinds het piekaantal patiënten op 11 april werd bereikt, volgens LCPS van het patiëntencoördinatiebureau.

Van degenen uit Nederland die op de ICU worden behandeld, werden er 23 in Duitsland verzorgd. Ongeveer 400 patiënten werden ook behandeld op Nederlandse IC’s voor ziekten die geen verband hielden met Covid-19.

De zorguitbreiding voor alle typen patiënten is de afgelopen drie weken aan de gang. Ernst Kuipers, hoofd van het acute zorgnetwerk in Nederland, verwacht volgende week een verdere toename van het aantal patiënten zonder Covid-19.

Volgens NICE zonder winstoogmerk NICE heeft de pandemie sinds eind februari 2837 Covid-19-patiënten naar de intensive care gestuurd. De organisatie zei dat het een verdere afname van patiënten volgde.

Ongeveer 778 voormalige ICU-patiënten herstelden van Covid-19 en werden ontslagen uit het ziekenhuis, terwijl nog eens 654 werden overgebracht naar andere ziekenhuisafdelingen. Ongeveer 735 stierven op de intensive care, zei de organisatie.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws