7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Covid-19: ICU-patiëntentotaal daalt tot 959 na 13e rechte daling

- Advertisement -


Het aantal patiënten dat werd behandeld voor Covid-19, de luchtwegaandoening veroorzaakt door het coronavirus, daalde op zaterdag tot 959, het laagste totaal sinds 27 maart. Dat cijfer is 13 dagen op rij gedaald, met een totaal afname met vier patiënten sinds Vrijdag, volgens LCPS.

“De afname van vandaag is klein, maar valt binnen normale schommelingen. We hebben geen reden om aan te nemen dat de geleidelijke afname volledig tot stilstand komt”, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het acute zorgnetwerk in Nederland. “Het kleine verschil met gisteren kan deels worden verklaard door het feit dat de ontslagen op de intensive care in het weekend iets later op de dag plaatsvinden dan door de week.”

Duitse ziekenhuizen behandelden nog 37 patiënten uit Nederland. Met meer ruimte in Nederlandse medische centra konden de ziekenhuizen meer patiënten verzorgen zonder Covid-19, dat op zaterdag in totaal 385 bedroeg.

Non-profit intensive care-organisatie NICE zei dat naar schatting 662 van de 2.731 intensive care-patiënten die in behandeling zijn voor Covid-19 sinds eind februari zijn overleden. Nog eens 591 zijn overgeplaatst naar een andere ziekenhuisafdeling en 535 zijn ontslagen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws