6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Covid-19 op ICU’s licht gedaald; Testresultaten zijn soms erg vertraagd

- Advertisement -


Met rapportage door Jamie de Geir.

Ziekenhuizen in Nederland behandelden donderdag 77 mensen met Covid-19 op hun intensive care-afdelingen, een afname van drie, zei LCPS. Een derde van de intensive care-afdelingen in het land heeft nu helemaal geen patiënten met de coronavirusziekte.

Ondertussen heeft de gemeentelijke gezondheidsorganisatie GGD 100.000 afspraken gemaakt voor leden van het publiek om getest te worden op SARS-CoV-2, de coronavirusstam die leidt tot Covid-19. De GGD heeft een hotline geopend voor het publiek om op 1 juni een test aan te vragen en een reservering te boeken.

Sjaak de Gouw, hoofd van de GGD, zei dat sommige patiënten onbedoeld langer zullen moeten wachten dan de GGD’s 24-48 uur om hun resultaten te krijgen. “Dat halen we in ongeveer 96 procent van de gevallen. Het is zeker vervelend voor de vier procent die zo lang moet wachten. We proberen nu ook die hik op te lossen. Het is en blijft een enorme operatie”, vertelde hij aan de NOS.

Een woordvoerder van de GGD vertelde NL Times dat de vertraging in veel gevallen komt doordat ofwel de patiënt het verkeerde telefoonnummer heeft opgegeven, de medewerker het verkeerd heeft opgeschreven, ofwel simpelweg een slechte timing. “Vijftigduizend mensen zijn vorige week getest, en dus als 1 of 2% [complain] op sociale media zijn dat veel mensen ‘, zei de woordvoerder toen er op de vertragingen werd aangedrongen.

Vertragingen werden verholpen en waren grotendeels te wijten aan ‘opstartproblemen’, aldus een woordvoerder van GGD Zuidoost Brabant.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws