8.4 C
Utrecht
donderdag, februari 2, 2023

Covid-19: Patiënt totaal laag; Sommige regio’s hebben helemaal geen patiënten

- Advertisement -


Er werden zaterdag 91 mensen behandeld voor Covid-19 in Nederlandse ziekenhuizen, een stijging van drie, aldus het patiëntencoördinatiebureau LCPS. Terwijl het totale aantal patiënten binnen en buiten de ICU nog laag was, bereikte de Nederlandse gezondheidszorg vrijdag een mijlpaal door voor het eerst sinds begin maart minder dan 90 patiënten te hebben opgenomen met Covid-19.

In sommige delen van het land worden op geen enkele ziekenhuisafdeling Covid-19-patiënten behandeld, zegt Ernst Kuipers, hoofd van het netwerk van acute zorgverleners in Nederland.

Onder de 91 patiënten in het ziekenhuis op zaterdag waren 16 mensen die op de intensive care werden behandeld. Dat cijfer was de afgelopen twee dagen op 15 gebleven, het laagste totaal op de ICU sinds de eerste week van maart. Buiten de intensive care werden 75 mensen behandeld voor de coronavirusziekte, een toename van twee.

“De bezetting van bedden met Covid-patiënten in Nederlandse ziekenhuizen laat nog steeds een stabiel beeld zien”, aldus Kuipers.

Ondertussen lieten voorlopige gegevens van de Nederlandse regering zien dat het aantal mensen dat positief testte op het nieuwe coronavirus dat verantwoordelijk is voor Covid-19 de afgelopen week was toegenomen. Op 10 juli testten 0,2 mensen per 100 duizend inwoners positief voor een actieve SARS-CoV-2-infectie. Dat cijfer steeg gedurende de week gestaag tot 0,7 op zaterdag.

Nauwkeuriger gegevens worden dinsdag door het RIVM bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws