8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Covid-19-patiënten op de ICU voor het eerst sinds 23 maart onder 650

- Advertisement -


Er zijn dinsdag 644 patiënten uit Nederland op de intensive care behandeld voor luchtwegaandoeningen Covid-19, een afname van 39 patiënten ten opzichte van de dag ervoor. De afgelopen drie dagen zijn 25 patiënten van de intensive care ontslagen, zijn er 15 overgeplaatst naar een andere afdeling en zijn er vijf overleden.

Van alle 2.830 patiënten met de coronavirusziekte die behandeling op de IC nodig hadden, was het deze week voor het eerst dat ziekenhuizen konden zeggen dat ze gezondere patiënten hadden ontslagen dan overleden, aldus non-profitorganisatie NICE. Het bureau, dat de afgelopen 20 jaar statistieken voor intensieve zorgen heeft bijgehouden, zei dat ICU’s in totaal 762 patiënten hebben ontslagen, terwijl 732 zijn overleden. Nog eens 643 voormalige IC-patiënten kregen zorg op andere afdelingen.

Dinsdag was de 24e opeenvolgende dag om een ​​daling bij Covid-19-patiënten te laten zien, volgens LCPS, patiëntcoördinatiebureau. “De afname biedt IC’s de ruimte om op adem te komen en andere zorg te hervatten. Alle regio’s werken hieraan. Dat zal in de nabije toekomst leiden tot een toename van het aantal niet-COVID-patiënten op de IC’s”, aldus Ernst Kuipers, de voorzitter van het acute zorgnetwerk van het land. Bijna 400 patiënten zonder Covid-19 werden op de intensive care behandeld.

De laatste keer dat Nederlandse ICU-eenheden zorgden voor minder dan 655 Covid-19-patiënten was op 23 maart. Op die datum waren er 573 patiënten. Dinsdag vertoonden de Nederlandse intensive care-afdelingen eindelijk meer evenwicht wat betreft het aantal Covid-19-patiënten dat ze verzorgden, ongeacht hun locatie. Sommige regio’s worstelden nog vorige week nog met overvolle afdelingen.

Duitse ziekenhuizen zorgden nog steeds voor 26 van de patiënten uit Nederland, twee minder dan maandag. Een van de twee patiënten was overleden, terwijl de andere naar een andere faciliteit was overgebracht, zei de LCPS.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws