1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Covid-19-patiënten op ICU gedaald met 93% sinds piek; Sommige cafés sluiten dicht bij lage inkomsten

- Advertisement -


Het totale aantal patiënten met Covid-19 dat dinsdag op de intensive care werd behandeld, daalde met één tot 91. Het was de vijfde dag op rij waar het aantal patiënten onder de 100 bleef, volgens gegevens van het patiëntencoördinatiebureau LCPS.

Er is een gestage daling bij ICU-patiënten sinds de piek op 9 april. Op die datum waren er 1.417 Covid-19-patiënten, die in twee maanden tijd met meer dan 93 procent zijn gedaald. Zo’n 2.906 mensen in Nederland hebben sinds begin maart intensieve zorg nodig voor de coronavirusziekte, waarvan er 839 zijn overleden en 1.529 zijn hersteld en ontslagen, volgens gegevens van non-profitorganisatie NICE.

Terwijl de intensive care-gevallen zijn gedaald en gestabiliseerd, heeft Nederland doorgegaan met zijn gefaseerde plan om het land te heropenen. Slechts een week nadat de horeca restaurants, cafés en bars heeft mogen openstellen voor een beperkt aantal mensen, hebben sommigen besloten de deuren te sluiten omdat hun omzet te laag was.

Problemen zijn onder meer schichtige klanten die niet klaar zijn om cafés te betuttelen, enkele dagen killer, winderig weer en de hogere kosten die nodig zijn om locaties open te houden. “Ook van horecaondernemers hebben we signalen gekregen dat ze hun bedrijf weer hebben gesloten, omdat het met alle beperkingen nog lang niet is teruggekeerd naar winstgevendheid”, vertelde een woordvoerder van horecavereniging KHN aan persbureau Nu.nl.

Volgens de regels per 1 juni mogen restaurants op elk moment maximaal 30 personen binnenlaten, exclusief arbeiders, maar moet iedereen toch 1,5 meter van elkaar vandaan blijven. Soortgelijke beperkingen worden opgelegd aan buitenruimtes, waarbij de regels waarschijnlijk op 1 juli verder zullen versoepelen

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws