4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Covid-19-patiënten op ICU tot 80 na 12% afname

- Advertisement -


Op woensdag werden 80 mensen uit Nederland behandeld op de intensive care voor Covid-19. Dat totaal weerspiegelt een afname van 11 patiënten, ongeveer 12 procent, vergeleken met een dag eerder.

Ook andere ziekenhuisafdelingen lieten sinds maandag een afname van 32 patiënten zien. Ze behandelden 333 Covid-19-patiënten buiten de ICU, zei LCPS.

“Bovendien blijft de instroom van nieuwe patiënten nationaal laag. De totale bezettingsgraad van de ICU is toegenomen als gevolg van een groter aantal niet-COVID-patiënten”, zegt Ernst Kuipers, de directeur van het netwerk van acute zorgverleners van het land.

Patiënten zonder de coronavirusziekte stegen sinds maandag met meer dan 10 procent tot 535. Kuipers had eerder bezorgdheid geuit over het lage aantal patiënten op de intensive care, uit vrees dat het een signaal was dat de reguliere gezondheidszorg in de wacht werd gezet voordat de pandemische respons niet snel genoeg herstartte .

Sinds eind februari zijn er 2.902 Nederlanders op de intensive care behandeld voor de coronavirusziekte. Ongeveer 1.537 zijn hersteld en zijn ontslagen, terwijl 841 zijn omgekomen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws