7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Covid-19 update voegt slechts tien doden toe, 15 ziekenhuisopnames

- Advertisement -


Nieuwe statistieken van RIVM bevestigen de dood van nog eens tien mensen tijdens de aanhoudende coronaviruscrisis in Nederland, waarvan er slechts twee bekend waren op zaterdag. Er werden nog vijf doden toegevoegd aan de telling van vrijdag, waardoor het totaal van die dag op 12 komt.

Het bureau zei dat het nu in totaal 5.680 doden kent sinds het begin van de pandemie. Enkele van de tien door het RIVM op zondag gemelde sterfgevallen vonden eind april of eerder in mei plaats.

Nog eens 15 ziekenhuisopnames met betrekking tot luchtwegaandoeningen Covid-19 werden ook toegevoegd aan de nationale gegevens. Tot op heden zijn 11.552 mensen positief getest op het virus. De nieuw gerapporteerde ziekenhuisopnames vonden meestal plaats op donderdag en vrijdag, toen respectievelijk 3 en 7 mensen werden opgenomen in medische centra met Covid-19.

De extra ziekenhuisgevallen vonden plaats tussen 17 maart en 15 mei. In het verleden hebben de meldingen van sterfgevallen en ziekenhuisopnames vertraging opgelopen, vooral wanneer die sterfgevallen plaatsvonden tijdens een weekend of vakantie.

Het bureau zei zondag dat 43.995 mensen in Nederland positief hebben getest op een coronavirusinfectie. Dat is een stijging met 125 sinds zaterdag.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws