14.7 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

Covid-golf in Japan ziet fans uitgesloten van deelname aan Olympische evenementen

- Advertisement -


TOKYO, Japan: Fans zullen tijdens de komende Olympische Spelen geen sportevenementen kunnen bijwonen vanwege de toename van Covid-infecties in Japan.

Ook maakten regeringsfunctionarissen dinsdag bekend dat de stad nog meer dan een maand in de noodtoestand blijft.

Eerder zeiden functionarissen dat alleen Japanners de Olympische evenementen konden bijwonen, omdat ze probeerden de blootstelling aan de Covid-infectie te verminderen.

De aankondiging van de totale sluiting van Olympische evenementen werd donderdag gedaan door de Japanse premier Yoshihide Suga en de gouverneur van Tokio, Yuriko Koike.

Ook op donderdag zei Suga dat Tokio onder de noodtoestand zal blijven tot 22 augustus, na het einde van de Olympische Spelen in Tokio.

“Het aantal ernstige gevallen en de bedbezetting blijven op een laag niveau, maar gezien de impact van varianten, moeten we de tegenmaatregelen verbeteren zodat de infectie zich niet over het hele land verspreidt”, zei Suga volgens CNN.

Tokyo 2020-president Hashimoto Seiko merkte op dat verlenging van de noodtoestand betekende dat de organisatoren “geen andere keus” hadden dan de Olympische locaties volledig te sluiten.

“Er zijn veel mensen die uitkeken naar de Spelen”, zei Seiko, geciteerd door ABC News. “Het spijt ons zeer dat we slechts een beperkte versie van de Spelen kunnen leveren, maar we willen … zorgen voor een veilige en beveiligde Spelen zodat de mensen over de hele wereld getuige kunnen zijn van de Olympische en Paralympische idealen.”

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws