7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Covid-ziekenhuisgevallen voor de 5e dag op rij; Bijna 6.500 actieve Covid-19-gevallen in Nederland

- Advertisement -


Er werden dinsdag nog acht mensen behandeld voor Covid-19 in Nederlandse ziekenhuizen, de vijfde opeenvolgende toename sinds vrijdag, aldus het patiëntencoördinatiebureau LCPS. Het ziekenhuistotaal was op die dag gedaald tot 88, het laagste sinds begin maart. Dinsdag stond dat cijfer op 105.

Op dezelfde dag kwam het nieuws dat uit een wekelijks rapport van GGD blijkt dat het aantal infecties in Nederland aanzienlijk is gestegen ten opzichte van de week ervoor. Het veroorzaakte de vrees dat niet genoeg mensen in het land voorzorgsmaatregelen namen om de verspreiding van SARS-CoV-2, het coronavirus dat verantwoordelijk is voor de luchtwegaandoening Covid-19, te voorkomen. Het leidde tot gesprekken tussen medische experts over een mogelijke behoefte aan nieuwe beperkingen voor de samenleving om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden.

Tegelijkertijd bleek uit gegevens van het RIVM die dinsdag afzonderlijk zijn vrijgegeven dat op 17 juli 6.479 mensen een actieve infectie met het nieuwe coronavirus hadden. Dat cijfer was 2,4 keer hoger dan het dashboard een dag eerder. Een aanzienlijk percentage van de nieuwe SARS-CoV-2-gevallen werd toegeschreven aan lokale uitbrakenclusters, verbonden aan huishoudens, werkplekken en steeds meer feesten en bezoeken met vrienden, aldus het RIVM.

“Het aantal COVID-patiënten in Nederlandse ziekenhuizen is ondanks de lokale infectie-uitbraken nog steeds stabiel”, zei acute zorgleider Ernst Kuipers dinsdag.

Van de 105 mensen met Covid-19 in Nederlandse ziekenhuizen lagen er 15 op de intensive care, een afname van één. De andere afdelingen behandelden 90 mensen, een toename van negen.

Tot op heden zijn 2.931 mensen op de intensive care behandeld voor de coronavirusziekte. Van dat totaal zijn 867 mensen overleden en zijn er 1.885 behandeld en ontslagen uit het ziekenhuis.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws