Cryptocurrencies zijn de nieuwe Pokemon-kaarten: Stock Exchange Boss

[ad_1]

Cryptocurrencies zoals bitcoin hebben niets te maken met de “echte economie” en lijken meer op Pokemon-kaarten dan op valuta, zei Stephane Boujnah van Euronext-beurs in een interview met Bloomberg.

Euronext, de operator van onder meer handelsplatforms in onder meer Amsterdam, Brussel en Parijs, zal geen marktplatform voor cryptocurrencies creëren, zei hij.

“Het mandaat van Euronext is het aandrijven van pan-Europese kapitaalmarkten om een ​​reële economie te financieren. Bitcoins hebben niets te maken met de reële economie. Bitcoin heeft veel te maken met bitcoin”, zei Boujnah. “Bitcoin is op zijn best een crypto-activum. Alle valuta’s zijn activa, maar niet alle activa zijn valuta’s. En vandaag is bitcoin duidelijk net als een kunstwerk, net als een diamant, net als een Pokemon-kaart.”

Boujnah merkt op dat mensen nu alleen bitcoins kopen, omdat andere mensen er veel geld voor betalen.

De CEO van Euronext is de laatste in een lange lijst van gerenommeerde economen en beleidsmakers die cryptocurrency bekritiseerden of ertegen waarschuwden. Steven Maijoor, voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA), zei ook dat bitcoin, ondanks dat het een cryptocurrency wordt genoemd, veel van de zeer belangrijke kenmerken mist die echte valuta’s hebben. De extreme volatiliteit alleen al ondermijnt het gebruik ervan als een echte valuta, zei hij.

Bitcoin bereikte in december een hoogtepunt en bereikte een waarde van meer dan 20 duizend dollar. Sindsdien verloor de cryptocurrency bijna de helft van zijn waarde. De prijs van Bitcoin schommelt momenteel rond de 11 duizend dollar, meldt ANP.

[ad_2]

Plaats een reactie