4.4 C
Utrecht
woensdag, november 30, 2022

Dankzij Tahir en Yusuf is dit toilet het schoonste van Nederland: ‘Meer dan uur bezig’

- Advertisement -


De openbare toiletten op het vakantiepark worden in Reeuwijk iedere twee uur nagelopen. Maar vooral ’s avonds gebeurt het grote werk. ,,Ik doe dan een grondige schoonmaak”, vertelt Yusuf Celik. Daar begint hij vaak rond 21.00 uur ’s avonds aan, als de receptie dicht is en de gasten geen gebruik meer maken van het toilet.

Enthousiaste schoonmaakbeurt

,,Vaak ben ik wel meer dan een uur bezig”, aldus Celik, die 2,5 jaar geleden vanuit Turkije naar Gouda verhuisde. In dat uur is Celik niet aan het lanterfanten. Hij maakt de twee urinoirs, vier gesloten wc’s en invalidentoilet zo goed schoon dat er tijdens de keuring de volgende ochtend geen enkele bacterie werd aangetroffen.

Daarmee zijn Gasimov en Celik, die de toiletten afwisselend schoonmaken, de winnaars van het Nationale Toiletonderzoek 2022. ,,Ontzettend leuk! Ik ben blij!”, laat Celik weten, terwijl hij enthousiast zijn duimen opsteekt en alweer verder gaat met de volgende schoonmaakbeurt.


Het Landal vakantiepark bij de Reeuwijkse Plassen heeft het schoonste openbare toilet van Nederland. Op de foto schoonmaker Yusuf Celik.
Volledig scherm

Het Landal vakantiepark bij de Reeuwijkse Plassen heeft het schoonste openbare toilet van Nederland. Op de foto schoonmaker Yusuf Celik. © Perry Hokke

Het geheim

Het geheim Gasimov en Celik? ,,Ze doen het met liefde”, aldus parkmanager Arjan van Esveld, die ongelooflijk trots is op zijn schoonmakers. ,,Iedere dag zijn ze bezig met iets wat veel mensen maar een smerig klusje vinden. En dan maken ze ook nog ons zwembad schoon. Petje af.”

Speciale schoonmaakmiddelen worden er niet gebruikt in Reeuwijk, maar Celik heeft nog wel een andere tip aan mensen die thuis hun toilet willen schoonmaken. ,,Vervang je water en doekjes regelmatig. Zodat je niet met vies water en vieze doekjes aan het schoonmaken bent.”

Daarnaast wordt in Reeuwijk veel aandacht aan de geur van de toiletten geschonken. ,,We hebben speciale matjes in de urinoirs liggen voor een fijne geur en gebruiken schoonmaakmiddelen die naar citroen ruiken”, aldus Van Esveld.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws