7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Datalek Ticketmaster: Geen bewijs van Nederlandse slachtoffers

- Advertisement -


Boekingssite Ticketmaster werd getroffen door een datalek en de “persoonlijke of betalingsgegevens” van sommige klanten waren mogelijk toegankelijk voor onbekende partijen, meldde het bedrijf in een e-mail aan zijn klanten. Er zijn geen aanwijzingen dat Nederlandse klanten door de inbreuk zijn getroffen, maar Nederlanders hebben nog steeds een e-mail van het bedrijf ontvangen waarin ze worden geadviseerd om uit voorzorg wachtwoorden te wijzigen, zei een woordvoerder van Ticketmaster tegen de NOS.

Het lek werd op 23 juni ontdekt bij de Britse vestiging van Ticketmaster. Het bedrijf schrijft dat dit gevolgen kan hebben voor internationale klanten die tussen september 2017 en 23 juni van dit jaar kaartjes hebben gekocht of hebben geprobeerd dit te doen. Bij Britse klanten is deze periode korter, van februari tot 23 juni. Een verklaring op de site van Ticketmaster zegt dat “minder dan 5 procent van onze klanten wereldwijd wordt getroffen”.

Klanten wordt aangeraden hun wachtwoord te wijzigen. Ticketmaster adviseert klanten ook om hun rekeningafschriften te controleren op vreemde afschrijvingen, die kunnen wijzen op fraude of identiteitsdiefstal.

Volgens het bedrijf vond Ticketmaster UK schadelijke software in een product dat intern werd gebruikt en werd gehost door een externe leverancier – Inbenta Technologies. Dit bedrijf levert volgens de NOS klantenservice-software.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws