4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

De aankomst van Sinterklaas in Zaandam kan volgens plan doorgaan

- Advertisement -


De rechtbank Haarlem oordeelde woensdag dat de verschijning van Zwarte Pieten die deelneemt aan de landelijke aankomst van Sinterklaas in Zaandam op zaterdag niet verder hoeft te worden aangepast. Stichting Majority Perspective had geen recht om een ​​gerechtelijke procedure in te leiden omdat er geen voorafgaand overleg met beklaagden heeft plaatsgevonden, meldt de rechtbank.

De rechter heeft daarom geen inhoudelijke beslissing genomen over de eisen van de stichting, omdat de rechtszaak niet aan de voorwaarden voldeed. De stichting heeft de beklaagden niet op tijd benaderd en, aldus de rechter, “aangevallen” met de rechtszaak. De rechter voegde eraan toe dat hij, als hij een inhoudelijke beslissing had genomen, de stichting nog steeds zou hebben afgewezen, aldus de krant.

Burgerinitiatief Meerderheidsperspectief eiste dat alle Zwarte Pieten die deelnamen aan de nationale aankomst ontdaan werden van stereotiepe kenmerken en gedragingen die zij als racistisch beschouwen. De stichting wilde dat de Pieten geen make-up zouden dragen om hun huidskleur te veranderen, geen gouden oorbellen zouden dragen en geen rode lippen zouden hebben. De dienende rol van de Pieten is volgens de stichting ook niet meer van deze tijd.

De rechtszaak is aangespannen tegen de Nederlandse Staat, omroep NTR voor het Sinterklaasjournaal en de gemeente Zaanstad, die Zaandam bestrijkt.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws