4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

De Belastingdienst geeft bedrijven die door Covid-19 zijn getroffen een pauze

- Advertisement -


De Belastingdienst laat bedrijven die schriftelijk kunnen aantonen dat zij door het coronavirus uitstel van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting of loonbelasting voorlopig in de problemen zijn gekomen, zei de regering donderdag in een brief aan het parlement: NOS-rapporten.

De regering breidt ook de garanties voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) uit. Voortaan staat de overheid garant voor 75 procent van de MKB-leningen, in plaats van de vorige 50 procent.

Tot dusver hebben 1.700 bedrijven een aanvraag ingediend voor arbeidstijdverkorting, omdat ze door het virus minder werk hebben voor hun personeel. Dit betekent dat werknemers tijdelijke WW-uitkeringen ontvangen. Vooral de horeca in Amsterdam, Rotterdam en Noord-Brabant heeft het moeilijk. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft extra personeel ingezet om deze instroom in aanvragen te helpen verwerken.

Ondanks de extra maatregelen om bedrijven te helpen die getroffen zijn door de Covid-19-uitbraak, stelt het kabinet dat de Nederlandse economie er goed voor staat en dat er voldoende buffers zijn om de negatieve gevolgen van het coronavirus op te vangen, aldus de NOS.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws