8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

De coronavirus check-up app van het Amsterdamse ziekenhuis is nu beschikbaar voor het publiek

- Advertisement -


De door het Amsterdamse ziekenhuis OLVG ontwikkelde app “The Corona Check” is vanaf dinsdag voor iedereen in Nederland beschikbaar. Gebruikers kunnen de symptomen die ze hebben uploaden naar de app, die vervolgens inschat hoe waarschijnlijk het is dat ze Covid-19 hebben, de luchtwegaandoening veroorzaakt door het coronavirus.

Teams bestaande uit artsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen in zeven “controlecentra” verspreid over heel Nederland beoordelen de symptomen die op de app zijn geüpload. Ze beslissen op basis van deze symptomen hoe waarschijnlijk het is dat een persoon het coronavirus heeft. Als daar een medische reden voor is, neemt een lid van deze teams binnen 24 uur contact op met de app-gebruiker. Indien nodig wordt de gebruiker geadviseerd om contact op te nemen met de huisarts of doorverwezen te worden naar een ziekenhuis.

De OLVG-app is gebaseerd op een bestaande app van Luscii voor patiënten met chronische ziekten, vertelde oprichter Daan Dohmen aan Het Parool. “De Luscii-app was al in gebruik bij chronisch zieken in de helft van de Nederlandse ziekenhuizen, maar ook in Engeland, Zweden en Denemarken. We hebben deze app nu geschikt gemaakt voor mensen met corona. Er zit dus al negen jaar innovatie in jaar. “

Meer informatie over de app en waar u deze kunt krijgen, vindt u hier.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws