8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

De eerste luidsprekeroproep van de Amsterdamse moskee vandaag

- Advertisement -


Vrijdagmiddag luidt de Blauwe Moskee en Amsterdam voor het eerst een versterkte oproep tot gebed. Een gespecialiseerd bedrijf verbond de luidsprekers en voerde donderdag geluidsmetingen uit om ervoor te zorgen dat de Adhan geen geluidslimieten overschrijdt, zei imam Yassin Elforkani tegen Het Parool.

Elforkani hoopt dat de eerste verbeterde Adhan van vrijdag het begin zal zijn van een nieuwe traditie. De oproep tot het belangrijkste gebed van de week op een vrijdagmiddag wordt voortaan via sprekers gedaan. Hij hoopt hiermee de islam zichtbaarder te maken, zodat Amsterdammers meer aan de religie kunnen wennen. “We willen hiermee niet provoceren, maar proberen de islamitische tradities te normaliseren”, zei de imam vorige maand tegen Parool.

De Blauwe Moskee is de eerste moskee in Amsterdam die haar oproep tot gebed versterkt. De gemeente Amsterdam was kritisch over het idee en burgemeester Femke Halsema noemde het verbeteren van de Adhan overbodig en achterhaald. Maar ze moesten erkennen dat dit onder religieuze vrijheid valt – net zoals christelijke kerken op zondag hun klokken mogen luiden.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws