4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

De eerste schaatsmarathon van het seizoen vanavond in Haaksbergen

- Advertisement -


De eerste schaatsmarathon van deze winter op natuurijs vindt maandagavond plaats in Haaksbergen. Het ijs op de ijsbaan van schaatsclub IJSCH was maandagochtend tussen de 4 en 5 centimeter dik, dik genoeg voor een marathon, meldde de nationale schaatsbond KNSB op Twitter.

De marathon begint om 19:00 uur voor vrouwen en 20:00 uur voor mannen. Vorig jaar wonnen Simon Schouten en Manon Kamminga de eerste schaatsmarathon van het seizoen op natuurijs, meldt NU.nl.

De Amsterdamse sportclub Festina heeft maandag om 18:00 uur een klein deel van hun Vondelpark overstroomd om te schaatsen. Het is voor het eerst dat de tennisclub een ijsbaan aanlegt. De club overstroomde drie van de zes tennisbanen in het Vondelpark en verwacht dat de ijsbaan zo’n 250 skaters aankan, meldt AT5. De baan is niet voor iedereen toegankelijk – alleen Festina-leden en leden van de Nederlandse tennisvereniging KNLTB zijn welkom. Ze kunnen wel een vriend meenemen.

Festina is niet de enige Amsterdamse club die zich voorbereidt op het schaatsen. De weilanden bij Tuinen van West staan ​​al dagen onder water en Sportpark De Eendracht hoopt dat het ijs snel dik genoeg is om op te schaatsen. “Het gaat de goede kant op”, zegt Menso de Maar, directeur van Sportpark de Eendracht tegen AT5.

Schaatsliefhebbers gingen het afgelopen weekend al op een aantal plaatsen in Nederland het ijs op, onder meer in Bladel, Doorn en Amersfoort. “Het was geweldig. Sensationeel om weer natuurijs onder de schaatsen te hebben”, zei de 79-jarige Jochum de Vries zondag tegen de NOS na het schaatsen in de Ryptsjerkerpolder in Friesland op zondag. ‘Het was heerlijk kalm en mooi weer. Maar we bleven dicht bij de zijkant en moesten oppassen om vallen te voorkomen, want gebroken ijs is natuurlijk scherp.’

Tegelijkertijd waarschuwt de brandweer in Kampen nog voor schaatsen op natuurijs. “Het ijs is nog niet dik genoeg om te schaatsen of ander ijsplezier”, zei de brandweer op Twitter. “Breng jezelf en de hulpdiensten niet onnodig in gevaar en ga alleen naar de officiële schaats- en ijsbanen.”

Ook de politie in Oosterheem waarschuwt mensen om voorzichtig te zijn. “Kinderen zien het verschil niet tussen een overstroomde weide en een vijver. Ouders praten met je kinderen over natuurijs. Ga nooit alleen schaatsen”, schreef een wijkagent op Twitter.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws