4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

De Efteling probeert racisme aan te pakken met ritrenovatie Carnival Festival

- Advertisement -


Oorspronkelijk onthuld in het midden van de jaren tachtig, heeft de Carnaval Festival-rit in de Efteling een renovatie ondergaan die bedoeld is om de raciale stereotypen die worden getoond aan te pakken. Het Nederlandse attractiepark heeft drie miljoen euro uitgegeven om ook nieuwe verlichting te plaatsen en de 35-jarige attractie een frisse verflaag te geven.

‘Een aantal poppen uit de Afrikaanse en Aziatische scene kreeg ook een nieuwe look’, zei het themapark in een verklaring. Nieuwe muziek werd toegevoegd aan de Afrika-sectie tijdens de rit over de hele wereld, ter vervanging van de meer stereotiepe poging tot een angstaanjagende percussieriff.

Enkele veranderingen waren onder meer de rit die de decennia-oude weergave van Oost-Aziatische mensen als een schuin, volledig gesloten ogen en boktanden liet vallen. Andere poppen op het Afrikaanse display hadden eerder een combinatie van pluizig haar, neusringen en een verbaasde blik op hun gezicht.

‘Nu passen alle scènes goed bij het oorspronkelijke thema: feesten door verschillende culturen over de hele wereld’, kondigde de Efteling aan in een statement.

Het Midden-Amerikaanse deel van de rit bevat echter nog steeds oude stereotypen van Mexicanen in sombrero’s die op ezels rijden, terwijl mariachi-muziek schalt tegen een gitaar die “La Cucaracha” speelt. Alleen de tijd zal uitwijzen of parkgasten een van de verbeteringen of de relikwieën vinden als een aanstootgevend beeld van de wereldculturen.

De rit was sinds begin maart gesloten om de verouderde optredens en technologie aan te pakken. Er waren honderd poppen gepland voor de make-over.

Een andere rit die door veel Efteling-parkgasten als minachtend werd beschouwd, Monsieur Cannibale, werd niet gerenoveerd. Het park zei eerder dat het zou overwegen om de rit bij te werken als er verder onderhoud nodig is.

De onderstaande video laat zien hoe Carnaval Festival in 2014 verscheen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws