7 C
Utrecht
zaterdag, januari 22, 2022

De graphics van de Covid-persconferentie sturen een verwarrend bericht, zeggen experts

- Advertisement -


Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers gebruikten voor het eerst graphics tijdens een persconferentie over het coronavirus. De nieuwe presentatiestijl werd over het algemeen goed ontvangen, maar experts zeiden dat er nog ruimte is voor verbetering bij het overbrengen van de boodschap.

“Met foto’s help je informatie beter te begrijpen. Het enige is dat die foto’s gesynchroniseerd moeten worden met het argument en dat was niet het geval”, zegt hoogleraar Gezondheidscommunicatie Julia van Weert tegen de NOS. Van Weert bekritiseerde een grafiek die een snelle toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in vier landen laat zien. “De afbeelding riep de vraag op: waarom is hier alles gesloten als het in vergelijking goed gaat?” zei Van Weert.

Experts gaven ook commentaar op het aantal gebruikte dia’s. “Kuipers sprak kalm en geïnformeerd, maar hij wilde te veel zeggen in korte tijd en gebruikte te veel graphics”, zegt communicatiedeskundige Lars Duursma.

Van Weert zei dat Kuipers makkelijker te volgen was dan zijn voorganger Hugo de Jonge. “Het kan begrijpelijker. Maar Kuipers is veel minder breedsprakig dan De Jonge”, aldus Van Weert.

De Jonge plaatste op Twitter een foto waarop hij thuis met zijn voeten omhoog, popcorn en een alcoholvrij biertje naar de persconferentie kijkt.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws