4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

De Groningse politicus treedt af nadat hij de populistische politicus een nazi noemt

- Advertisement -


Maarten Kluit nam ontslag als SP-leider in Midden-Groningen en zetelde in de gemeenteraad vanwege een tweet waarin hij Thierry Baudet, leider van de populistische partij FvD, een nazi noemde. Het ontslag van Kluit was met onmiddellijke ingang. Hij is opgevolgd door Han van der Vlist, meldt RTV Noord.

De tweet was een reactie op een post waarin Baudet andere partijen beschuldigde van het willen “afbreken van de natiestaat”. Tweeten onder de naam ‘Linksgekkie des Vaderlands’, antwoordde Kluit zaterdagavond: “Zwijg de nazi! JIJ bent de grootste bedreiging voor de natiestaat.”

Kluit verwijderde de tweet nadat de landelijke SP zich ervan had gedistantieerd en verontschuldigde zich voor zijn woordkeuze, maar zei achter de stelling te staan. ‘Ik zie zeker overeenkomsten tussen Baudet en fascisme en nazisme’, zei hij tegen RTV Noord. Later op zondag, na overleg met zijn factie en de gemeenteraad, trad hij af.

Kluit is sinds 2014 lid van de gemeente Midden-Groningen of de SP. Hij werd enkele weken geleden voorzitter van de factie, aldus de NOS. De partij heeft 5 van de 33 zetels in de gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws