7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

De helft van de Nederlandse ‘iPad only schools’ keert tegen hoge kosten terug naar boeken

- Advertisement -


Meer dan de helft van de scholen die de afgelopen jaren zijn overgestapt, of serieus hebben overwogen om over te stappen op het zogenaamde Steve Jobs Education, zijn inmiddels weer overgeschakeld op het standaardonderwijs, meldt de Volkskrant na een enquête bij de 46 betrokken scholen. De meesten noemen hoge kosten die initiatiefnemer Maurice de Hond oplegt als reden om af te zien van het concept dat alleen voor iPad is bedoeld.

Deelnemende scholen betalen maandelijks 9 euro per kind. Bij een gemiddelde Nederlandse school komt dat neer op zo’n 20 duizend euro per jaar, een bedrag dat veel scholen moeilijk kunnen betalen. Een andere veel voorkomende klacht is ontevredenheid over de onderwijsmethode. Een aantal scholen klaagde dat De Hond hen probeerde te dwingen de school op zijn manier te organiseren.

Momenteel gebruiken nog 14 Nederlandse scholen De Hond’s O4NT-methode. Toen hij de methode in 2012 lanceerde, hoopte De Hond dat tussen 2016 100 en 200 scholen de methode zouden gebruiken.

De Hond verdedigde zichzelf en zijn methode bij de Volkskrant: ‘Onze methode werkt niet als je ze maar halverwege doet. Er moet een goed gestructureerde aanpak zijn, en dat vraagt ​​training en begeleiding, dus geld.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws