De helft van de NL-bewoners wil na coronaviruscrisis thuis blijven werken

[ad_1]

Thuiswerken lijkt voor veel medewerkers in Nederland een schot in de roos. 53 procent is positief over thuiswerken en 49 procent wil dat blijven doen, althans gedeeltelijk, nadat de coronaviruscrisis voorbij is, blijkt uit een onderzoek van Nationale Vacaturebank en Intermediair onder ruim duizend Nederlandse werknemers, meldt AD.

“Thuiswerken was iets waar op de werkvloer over gesproken werd. Werkgevers en werknemers zagen vooral de mogelijke nadelen. Maar nu een groot deel van de Nederlanders geen andere keus had, zien we ook de voordelen”, aldus Maarten Naaijkens van de Nationale Zei Vacaturebank tegen de krant.

Het ontbreken van woon-werkverkeer is een van de belangrijkste voordelen van thuiswerken, 68 procent van de respondenten noemt dit een voordeel. 61 procent zei dat thuiswerken hen meer balans geeft tussen werk- en privéleven. En 29 procent noemde het een pluspunt dat ze meer tijd met hun gezin hebben.

De belangrijkste reden waarom mensen het kantoor missen, zijn hun collega’s. 59 procent van de respondenten zegt hun collega’s te missen. Bij hoogopgeleide werknemers was dat zelfs 65 procent. De sociale component van werk is met digitale middelen moeilijk na te bootsen, zei Naaijkens tegen de krant. “Videogesprek is echt iets anders dan iemand persoonlijk te zien. Werk is voor veel mensen belangrijk om sociaal contact te onderhouden. We denken meestal niet na over wat onze collega’s voor ons betekenen, maar als dat contact plotseling verdwijnt, wordt het meteen duidelijk. “

Hoewel kantoren uiteindelijk weer volledig beschikbaar komen, denkt Naaijkens dat de manier waarop we in Nederland werken voorgoed is veranderd. “We gaan een andere tijd in met hoe we naar werk kijken. Zowel werkgevers als werknemers hebben de voordelen ervaren van thuiswerken. De vraag wordt voor veel functies: moet je echt elke dag op kantoor zijn voor wat je doet? ? “

[ad_2]

Plaats een reactie