-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

De helft van de thuiswerkers wil een coronavirusvaccin voordat ze naar kantoor terugkeren

- Advertisement -


Meer dan de helft van de Nederlanders die op dit moment vanuit huis werken vanwege de coronaviruscrisis, wil dat blijven doen totdat er een vaccin tegen het virus is. Ze zijn bang dat hun collega’s geen voorzorgsmaatregelen zullen blijven nemen met betrekking tot het vertragen van de verspreiding van het SARS-CoV-2-virus dat verantwoordelijk is voor Covid-19, blijkt uit een onderzoek onder 1.012 Nederlanders door onderzoeksbureau Panelinzicht voor Acties.nl.

In Noord-Brabant, Overijssel en Utrecht waren de mensen iets minder terughoudend, waar 53 tot 54 procent bereid is terug te gaan naar kantoor. Toch wil ruim 60 procent van de inwoners van Limburg en Noord-Holland niet terugkeren naar de werkplek, waardoor die bewoners het meest zenuwachtig worden.

“Een belangrijke verklaring hiervoor lijkt een gebrek aan vertrouwen in collega’s. Inderdaad, meer dan de helft van de respondenten heeft er geen vertrouwen in dat ze zich aan alle coronamaatregelen houden”, aldus het bedrijf in een verklaring.

81 procent zei echter zelf de regels te volgen. De helft zei ook dat ze niet denken dat hun kantoren coronavirusbestendig kunnen worden gemaakt, en 24 procent zei dat hun bedrijven niet hard genoeg proberen om advies van het RIVM en de industrieprotocollen op te volgen.

‘Zolang er geen vaccin is, is het altijd een gok om terug naar kantoor te gaan’, zegt Vince Franke van Actie.nl, wiens kantoorruimte aan het begin van de pandemie de deuren sloot. “Voor sommige collega’s is de thuissituatie echter zo onwenselijk dat ze gisteren het liefst naar de werkplek terugkeerden. Ik wil voor hen een uitzondering maken, maar een veilige werkomgeving staat daarbij centraal. “

Naast de algemene hygiëne op kantoor is het woon-werkverkeer voor velen ook een probleem. Ruim tweederde van de respondenten geeft aan voorlopig het openbaar vervoer te willen vermijden en daarom thuis te willen blijven werken.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws