8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

De huidige kappers zijn van plan zich te heropenen in de sociale afstandsmaatschappij

- Advertisement -


Door het gebruik van maskers, handschoenen en spatschermen denken kappers in Nederland dat ze hun deuren veilig kunnen openen voor klanten, volgens een protocol dat is opgesteld door vakbonden CNV en FNV samen met kappersorganisatie ANKO. Kapsalons in het land zijn momenteel gesloten vanwege maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

‘Naast de economische noodzaak is er een toenemende vraag naar heropening van de salons’, aldus CNV-directeur Willem Kruithof tegen RTL Nieuws. Hij begrijpt waarom salons moesten sluiten – veiligheid staat voorop – maar denkt dat het met voldoende maatregelen veilig kan zijn om deze bedrijven weer te openen. ‘Daarvoor heeft het ministerie terecht strikte eisen gesteld. Zonder protocol is niets mogelijk.’

Maatregelen in het protocol zijn onder meer minder bezette stoelen in de salon, het gebruik van maskers door kappers en klanten, kappers die handschoenen dragen en het gebruik van spatschermen tussen kappers en klanten. Kappers moeten ook 1,5 meter uit elkaar kunnen blijven, ook tijdens pauzes.

Volgens de vakbonden staan ​​de belangen van de kappers zelf voorop. Daarom is het belangrijkste onderdeel van het protocol dat kappers altijd vrijwillig moeten werken. ‘Als ze zich niet op hun gemak voelen, stoppen ze gewoon’, zei Kruithof tegen de omroep.

Kruithof verwacht dat deze extra maatregelen zullen leiden tot wat hogere prijzen voor een knipbeurt. “De klant moet iets extra’s betalen voor de veiligheidsuitrusting die nu gebruikt moet worden om hem of haar van dienst te zijn. De kappers kunnen dat eigenlijk niet allemaal zelf betalen.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws