7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

De meerderheid van de leerkrachten is tegen heropening van basisscholen

- Advertisement -


Slechts 29 procent van de leraren in het gewoon lager onderwijs ondersteunt het plan om de basisscholen op 8 juni volledig te heropenen, als het coronavirus onder controle blijft, volgens een peiling van onderwijsvakbond AOb onder 8000 leraren. De gedeeltelijke heropening van basisscholen op 11 mei kreeg de steun van 72 procent van de leraren, meldt AD.

De leraren zijn bang dat het onmogelijk zal zijn om 1,5 meter van leerlingen en collega’s weg te blijven als de lessen weer vol zijn, aldus de vakbond. Docenten worstelen hier nu al mee met slechts de helft van de leerlingen op school tegelijk, zei AOb tegen de krant.

Bijna alle ondervraagde docenten werkten deze week. Van de leraren die in een risicogroep voor het coronavirus zitten of kwetsbare familieleden hebben, werkte 76 procent. Volgens AOb-voorzitter Euginie Stolk willen docenten echt op school zijn en lesgeven. ‘Maar als ze in een volledige klas moeten werken, bestaat de kans dat ze thuisblijven.’ Nederland kampt al met een tekort aan leerkrachten. Als meer docenten niet kunnen werken, zijn er zorgen over hoe alle klassen worden afgehandeld.

Onder schoolleiders is er iets meer steun voor het volledig heropenen van scholen, namelijk 42 procent. Ze vinden het belangrijk dat alle kinderen les krijgen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws