6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

De meeste Nederlanders zijn voorstander van versoepelende lockdownregels

- Advertisement -


Zo’n 75 procent van de Nederlanders wil dat de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, versoepeld worden, blijkt uit een onderzoek onder ruim 100 duizend mensen in Nederland door NL2025, een samenwerking van betrokken ondernemers, atleten, wetenschappers, mensen uit de kunstwereld en anderen, meldt ANP.

Een achtste van de bevolking wil dat alle beperkingen van het coronavirus worden opgeheven. Een op de negen zei dat de huidige maatregelen van kracht moeten zijn. De overgrote meerderheid wil dat de maatregelen worden versoepeld.

Veel Nederlanders zijn voorstander van het nemen van andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zoals het verplichten van maskers en het opvoeren van testen. Er is ook veel steun voor het in quarantaine plaatsen van geïnfecteerde mensen en hun familieleden. Bijna de helft van de Nederlanders ondersteunt het in quarantaine plaatsen van mensen met een hoog risico op het oplopen van het virus, zoals ouderen en mensen met reeds bestaande medische aandoeningen.

Er is ook steun voor het nemen van speciale maatregelen op het werk om werknemers te beschermen tegen besmetting, zoals meer afstand tussen werkplekken en werknemers de mogelijkheid bieden om op flexibele tijden te werken.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws