De meeste nieuwe besmettingen met het coronavirus zijn gemeld in 24 dagen


Van ongeveer 74 duizend mensen in Nederland is bekend dat ze besmet zijn met het SARS-CoV-2 coronavirus, waaronder 744 nieuwe positieve tests die vrijdag door het RIVM zijn onthuld. Dat waren de meeste infecties die sinds 11 augustus op één dag zijn gemeld, en een stijging van 47 procent ten opzichte van de telling van afgelopen vrijdag.

Sinds maandag heeft het RIVM 3.068 nieuwe positieve tests voor coronavirus onthuld, 19 procent meer dan de voorgaande periode van maandag tot en met vrijdag. Of de stijging te wijten was aan het feit dat meer mensen zich op het virus lieten testen, was nog niet bekend, wat dinsdagmiddag in een wekelijks rapport wordt onthuld.

Er waren ook nog zeven mensen die op de Nederlandse intensive care-afdelingen werden behandeld voor Covid-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Dat bracht het patiëntentotaal op 35, wat op donderdag op het laagste punt in bijna een maand was. Er was geen verandering in het totaal van Covid-19-patiënten buiten de intensive care, dat op 95 bleef.

“Het aantal COVID-patiënten in ziekenhuizen is laag en stabiel. De verwachting is dat dit de komende tijd zo zal blijven”, zegt Ernst Kuipers, hoofd van het Nederlandse netwerk van acute zorgverleners. Het RIVM constateerde dat tussen dinsdag en donderdag 18 extra mensen met de coronavirusziekte in ziekenhuizen zijn opgenomen en dat in die tijd zes mensen de IC zijn binnengebracht.

Tot op heden zijn 3.047 mensen uit Nederland op de intensive care behandeld voor de ziekte van het coronavirus. Ongeveer 2.005 werden uit het ziekenhuis ontslagen en 887 stierven op de intensive care.

Spring naar toolbar