6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

De Nederlandse omroep biedt excuses aan voor ongevoelige opmerkingen over het moordslachtoffer uit 2001

- Advertisement -


Omroep RTL moest zich opnieuw verontschuldigen voor een ongevoelige opmerking over het 4-jarige moordslachtoffer Rowena Rikkers, in Nederland beter bekend als het Meisje uit Nulde. “Ik word weer wakker naast het meisje uit Nulde”, zei Gordon tegen Gerard Joling in een aflevering van Geer en Goor: Zoeken een Hobby. Deze verklaring maakte de vader van de vermoorde peuter enorm van streek, zei zijn advocaat Sebas Diekstra tegen AD.

De aflevering werd in mei vorig jaar gefilmd en de omroep verontschuldigde zich er toen al voor en beloofde dat fragment uit het programma en de promo te verwijderen. Desalniettemin werd de verklaring afgelopen weekend opnieuw uitgezonden in een preview van de aflevering, die vrijdag wordt uitgezonden. Volgens de omroep was dit een fout. “De uitzending met Gordons opmerking was al aangepast en ook nu zal het fragment niet in de uitzending op vrijdag te zien zijn. Helaas is er een fout gemaakt in de preview van het programma. RTL betuigt zijn oprechte excuses”, aldus de omroeporganisatie in een verklaring. .

Volgens advocaat Diekstra vond vader Martin Huisman het verschrikkelijk dat dit fragment weer opdook. ‘Hij vindt het walgelijk dat er grappen worden gemaakt op de rug van zijn vermoorde dochter’, zei de advocaat tegen AD. ‘Dit is erg slecht voor de overlevenden. En vreemd, want RTL beloofde vorig jaar de passage uit het programma te schrappen.’ Hij voegde eraan toe dat Huisman ook graag een verontschuldiging van Gordon wil.

Rowena Rikkers is in 2001 vermoord. Delen van het lichaam van de peuter zijn gevonden in Hoek van Holland en het strand van Nulde. Haar stiefvader Mike J. werd veroordeeld voor haar gewelddadige dood in 2003. Haar moeder werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor haar passieve rol bij de dood van Rowena – de moeder kwam nooit tussenbeide, meldde haar dochter niet als vermist en maakte tegenstrijdige verklaringen over haar relatie met J.

Vader Martin Huisman heeft in mei vorig jaar bij RTL geklaagd over dit fragment. RTL reageerde in een brief die in het bezit is van Hart van Nederland. Er stond: “De relevante verklaring is nu verwijderd uit de aflevering. We begrijpen dat de verklaring over uw dochter erg aanstootgevend is en daarom betreuren we dat dit fragment werd uitgezonden. Het was nooit onze bedoeling om de overlevenden pijn te doen en we bieden onze oprechte excuses. “

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws