De noodlijdende Djokovic schuift op, Serena pakt de overwinning binnen

[ad_1]

Wereld nummer 1

Op het gebied van damesactie ging de derde geplaatste Serena Williams de verstoorde trend door die ervoor zorgde dat topzaad Karolina Pliskova en nummer twee Sofia Kenin zondag werden verdreven.

De 23-voudig Grand Slam-kampioen vocht terug van de rand tegen de Nederlandse qualifier Arantxa Rus, domineerde een derde set en won met 7-6 (8-6), 3-6, 7-6 (7/0).

Williams liet vier opeenvolgende wedstrijden vallen in de tweede set tegen de keiharde linkshandige, die nog nooit een WTA-titel heeft gewonnen.

Na een rally van 0-40 in de openingswedstrijd van de derde wedstrijd leek ze het tij te hebben gekeerd met een servicepauze op weg naar een 3-0 voorsprong.

Serveerend voor de wedstrijd op 5-3 in de derde, was Williams gebroken met liefde, Rus won de volgende twee om zichzelf een kans te geven om het uit te serveren.

Ze was gebroken, en Williams verpletterde haar in de tiebreak om in twee uur en 49 minuten een zware overwinning te behalen.

“Dat was zwaar. Het was een echte fysieke wedstrijd daarbuiten”, zei Williams, die zichzelf probeerde op te pompen op het toeschouwersvrije tribune-veld met vuist-pompende kreten van “kom op” en gekrijs van triomf en frustratie.

Het was Williams ‘vierde wedstrijd van drie sets sinds ze terugkeerde op een toernooi in Lexington, Kentucky, in de nasleep van de stopzetting van het WTA-coronavirus.

“Ik ben eigenlijk super fit en ik ben er super klaar voor”, zei ze.

De als vijfde geplaatste Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland vocht zich een weg naar de derde ronde en versloeg de Amerikaanse Cici Bellis met 6-7 (1/7), 6-4, 7-5.

De achtste geplaatste Brit Johanna Konta schoof verder, maar tweevoudig Wimbledon-kampioen Petra Kvitova, het zesde reekshoofd viel met 2-6, 7-5, 6-2 van landgenote Marie Bouzkova.

Resultaten van de derde dag van maandag van de ATP en WTA Western & Southern Open in New York (x staat voor seed):

Mannen

Tweede ronde

Novak Djokovic (SRB x1) bt Ricardas Berankis (LTU) 7-6 (7/2), 6-4

Tennys Sandgren (VS) bt Felix Auger-Aliassime (CAN x15) 6-7 (4/7), 6-2, 7-6 (7/5)

Jan-Lennard Struff (GER) bt Denis Shapovalov (CAN x12) 7-6 (7/4), 3-6, 6-4

Daniil Medvedev (RUS x3) bt Marcos Giron (VS) 6-4, 6-4

Aljaz Bedene (SLO) bt Taylor Fritz (VS) 7-6 (7/5), 7-5

Karen Khachanov (RUS x11) bt Pablo Carreno-Busta (ESP) 7-6 (10/8), 6-1

Roberto Bautista (ESP x8) bt Richard Gasquet (FRA) 7-5, 6-1

Matteo Berrettini (ITA x6) bt Emil Ruusuvuori (FIN) 6-4, 6-7 (3/7), 7-5

Reilly Opelka (VS) bt Diego Schwartzman (ARG x9) 6-3, 7-6 (7/4)

John Isner (VS x16) bt John Millman (AUS) 4-6, 7-6 (7/3), 7-6 (7/5)