4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

De politie doet een inval in de winkel in Enschede voor illegale televisieontvangers

- Advertisement -


Woensdagochtend deed de politie een inval in een winkel in Enschede nadat uit onderzoek bleek dat de winkel tv-ontvangers verkocht met geïnstalleerde software die gebruikers toegang geeft tot complete Ziggo-televisiepakketten tegen een aanzienlijk lagere prijs. Deze praktijk wordt in het algemeen Card-sharing genoemd en is strafbaar volgens het Nederlandse wetboek van strafrecht en de Auteurswet, aldus de politie in een verklaring.

Mensen die deze apparaten kochten, kregen gedurende een bepaalde periode, in het algemeen een jaar, toegang tot het voltooien van Ziggo-pakketten tegen een veel lager tarief dan de kosten van Ziggo. Zodra dit abonnement is verlopen, kan het tegen hetzelfde lage tarief worden verlengd met de winkel.

De politie heeft de gebruikte software, diverse computers en digitale en fysieke administratie in beslag genomen uit de winkel. Informatie die op verschillende servers in het buitenland was opgeslagen, werd volgens de politie ook bevroren.

Er zijn geen arrestaties verricht, maar de politie zal een aantal mensen uitnodigen om de komende periode hun rol in dit geval toe te lichten.

Het bezit van een dergelijke illegale ontvanger is ook illegaal voor particulieren. Het Openbaar Ministerie heeft een gratieperiode ingesteld waarin mensen illegale ontvangers kunnen inleveren bij de politiebureaus in Almelo, Hengelo, Nijverdal en Oldenzaal. Deze periode eindigt op 1 maart van dit jaar. Degenen die hun apparaten niet inleveren, riskeren strafrechtelijke vervolging.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws