-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

De politie gebruikt slimme camera’s en radarauto’s om gevaarlijk rijden aan te pakken

- Advertisement -


Paul Broer, de nieuwe landelijke projectmanager infrastructuur bij de politie, is van plan nieuwe technologie in te zetten in de strijd tegen gevaarlijk rijgedrag. Hij onderzoekt onder meer slimme camera’s en zogenaamde radarauto’s om snelheidsovertreders en mensen achter het stuur te vangen, zei hij in een interview met de Telegraaf.

“We staan ​​zeker niet stil. Er zijn altijd creatieve collega’s die met iets komen. Maar ik verwacht zelf veel van mono-cams, waarmee we in de auto kunnen kijken. We gaan hem na de zomer in gebruik nemen. Maar we zal ook apparatuur gebruiken waarmee we verticaal kunnen controleren of iemand een smartphone op zijn dijbeen heeft ‘, aldus Broer tegen de krant.

‘We testen ook speciale radarauto’s die de snelheid van inhalen of zelfs tegenliggers kunnen meten’, vervolgde hij. Volgens Broer kan deze uitrusting in elke auto worden geïnstalleerd, van een oude Fiat Panda tot een gloednieuwe BMW. ‘Dan kan niemand zich veilig voelen als hij of zij te hard rijdt, omdat in elke auto een politieagent kan zitten die je snelheid registreert.’

Volgens Broer is de politie niet op zoek naar een quotum voor het aantal opgelegde boetes. ‘Nee, absoluut niet’, zei hij tegen de Telegraaf. ‘Om de simpele reden dat het schrijven van boetes niet een primaire doelstelling is. De politie is geen fijne fabriek, want wij staan ​​voor het handhaven van een betere verkeersveiligheid.’ Soms kan een waarschuwing en een goed gesprek volgens Broer meer effect hebben dan een boete.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws