4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

De politie neemt illegale mediaspelers in Den Haag in beslag

- Advertisement -


De politie heeft vrijdag in Den Haag meer dan 200 illegale mediaspelers in beslag genomen nadat copyrightwaakhond BREIN aangifte had gedaan van grootschalige inbreuk op het auteursrecht tegen een winkel in de stad. De winkel verkocht de mediaspelers, die waren uitgerust met voorgeïnstalleerde software waarmee films en shows uit illegale bron kunnen worden bekeken, meldt NU.nl.

In april oordeelde het Europese Hof van Justitie dat dergelijke gespecialiseerde mediaspelers wegens inbreuk op het auteursrecht illegaal mogen worden verkocht. Sindsdien zijn honderden verkopers gestopt met het verkopen van dergelijke apparaten, zei Tim Kuik van BREIN tegen de krant.

De Haagse verkoper beloofde ook dat hij zou stoppen met de verkoop van de apparaten, en nam zijn website offline, maar bleef gewoon de mediaspelers in zijn winkel verkopen. BREIN wendde zich daarom tot de politie. ‘We vonden het schandalig’, zei Kuik tegen NU.nl. Hij wil dat deze verkoper als voorbeeld dient. ‘Als je dit doet, kun je voor de deur staan ​​van de politie.’ De stichting is ook van plan om een ​​civiele zaak tegen de verkoper in te dienen.

Volgens NU.nl is het ongebruikelijk dat de politie in actie komt bij een inbreuk op het auteursrecht. Meestal moeten de auteursrechteigenaren zelf de zaak aanhangig maken. Strafrechtelijke vervolging is alleen mogelijk bij industriële en grootschalige schendingen.

Een woordvoerder van de Haagse politie weigerde commentaar te geven op de zaak aan NU.nl.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws