6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

De populaire winkelstraat A’dam wil dat bezoekers gezichtsmaskers dragen

- Advertisement -


Winkeliers aan de Kalverstraat in Amsterdam roepen de gemeente op om het winkelend publiek te verplichten gezichtsmaskers te dragen op straat en in winkels. Met deze maatregel hopen ze te voorkomen dat de gemeente de hele straat afsluit als het te druk wordt, meldt AT5.

‘In de ons omringende landen zien we dat iedereen dat heeft’, zei Pauline Buurma, straatmanager Kalverstraat en Heiligeweg, tegen de omroep over het dragen van maskers. ‘De toeristen vragen ons ook: waarom moeten we hier in winkels en winkelstraten geen gezichtsmasker dragen? Daar zijn we al aan gewend.’

De Kalverstraat en de Wallen werden de afgelopen weekenden erg druk, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over een coronavirusuitbraak. Afgelopen weekend voerde de gemeente in bepaalde gebieden eenrichtingsverkeer uit, maar volgens de lokale winkeliers leidde dit alleen maar tot verwarring. De VVD riep op tot de sluiting van de Wallen op de drukste tijden in zijn geheel.

Maar de ondernemers willen niet dat de winkelstraten sluiten als ze druk zijn. ‘Dat willen we natuurlijk niet, de gemeente wil dat ook niet, want de economische schade zou enorm zijn’, zei Buurma. Hoewel ze erkent dat een algehele afsluiting in het geval van een grote uitbraak nog erger zou zijn.

De gemeente overweegt momenteel welke maatregelen zij komend weekend nemen. De gemeente zei eerder al dat een aasmasker geen vervanging kan zijn voor sociale afstand in de strijd tegen het virus.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws